BURSA YENİŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programımız

2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Musa AYAZ'ın Atatürk Anıtına Çelenk Sunmasıyla başladı. Çelenk Sunma töreninin ardından ilçemiz Aydoğdubey İlkokulunun düzenlediği programa geçildi. Aydoğdubey İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın Rahmi KÖSE, Garnizon Komutanımız Hava Trf. Alb. Kadri BAHTİYAR, Belediye Başkanımız Sayın Davut AYDIN, Protokolümüzün değerli Üyeleri, Okul Müdürlerimiz ve velilerimiz katıldı.
2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programımız

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa AYAZ'ın konuşması;

Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Üyeleri,  Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerimiz, Kıymetli Velilerimiz, Basınımızın Güzide Temsilcileri,

Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının bir anlamda açılışını gerçekleştirdiğimiz İlköğretim haftası kutlama törenine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Eğitim, bir toplumun geleceğini inşa sürecidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" göreviyle bu inşa sürecini üstlenmiştir.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle  "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma idealimizi, Bakanlığımızın 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturarak hedeflerimize adım adım ilerleme gayretindeyiz. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Değerli Öğretmenlerim,

Mermeri kıymetli bir sanat eserine dönüştüren heykeltıraş gibi çocuklarımızı şekillendirip bilgi ve becerilerle donatarak geleceğimizi imar edecek olan sizlersiniz. Öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. 

Sevgili Öğrencilerim,

Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle ifade ediyor: 

Dünyanın en zengin aklını gördüm.

Sermayesini sordum,

Dedi ki: Oku!

Sizlerin de gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana'nın dediği gibi:" Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir." Paylaştığımız bu ortak duygu, çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Sayın Kaymakamım;

İlçemizde tüm okullarımızda toplamda 9315 öğrenciye eğitim vermekteyiz.

Bu eğitim sürecinde her zaman yanımızda olan sayın kaymakamımıza, bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın Belediye Başkanımıza, tüm kurum ve kuruluşlara, mesai mefhumu gözetmeden çalışan arkadaşlarıma ve velilerimize teşekkür ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken 2022-2023 eğitim öğretim yılının ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                                                                                        Musa AYAZ

                                                                                                                                İlçe Milli Eğitim Müdürü

15-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-202215-09-2022

Kurtuluş Mah. Şehit İbrahim Akalın Sokak No.3/Kat.3 Yenişehir/BURSA Şehit Yunus Bal Ortaokulu Binası - 0 224 773 00 99

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.